Ansel en Chinomso Pronk

Ansel en Chinomso Pronk

Ansel en Chinomso Pronk en hun drie kinderen Immanuel, Petra en Eva werkten voor Jeugd met een Opdracht. Dit gezin heeft vele jaren gediend in Nigeria, zowel in het geven van onderwijs als in praktische hulp.

Omdat het te gevaarlijk werd om in Nigeria te blijven wonen, zijn ze tijdelijk naar Amsterdam gegaan en hebben ze les gegeven aan een Internationale Bijbelschool. Onderwerpen waarover zij onderwijs gaven waren o.a. verslavingsgedrag en misbruik, en innerlijke genezing. 

Inmiddels is het gezin alweer ruim een jaar werkzaam in India. Hier zetten zij zich in voor diegenen aan wie niemand anders hulp geeft, diegenen om wie niemand geeft of van weet hoe ze hen moeten helpen. Jezus is voor de zonde van de hele wereld gestorven (1 Johannes 2:2), ook voor de zonden van diegenen die niemand ziet en om wie niemand geeft. Ook deze mensen moeten de goede boodschap van het evangelie horen. 

Ansel en Chinomso richten zich op de mannen die worstelen met homoseksuele gevoelens, de Eunuch, de verstotenen en de kinderen die uit prostitutie en vrouwenhandel zijn gekomen. Deze mensen zijn diep gebroken. In hun bediening werken zij zoveel mogelijk samen met mensen uit de plaatselijke kerken. De mensen uit deze kerken zullen zij ook trainen om dit werk te doen.