Vanaf 10 april: cursus Zegenend Helpen

 • Agenda

  mrt
  20
  Begint om 19:45
  De Arendshof
  mrt
  24
  Begint om 10:00
  Cultureel centrum Stroud
 • Laatste nieuws

  Dit jaar organiseert de EGP een cursus op maat van Zegenend helpen. Iedereen is welkom. Opgave graag via: secretariaat@egputten,nl
  thema: Hoe kunt je omgaan met de verschillen in je huwelijk. Op 28 maart organiseren we een seminar over het huwelijk. Jan en Imma Slot verzorgen deze avond. Wees welkom! (toegang gratis) Is het huwelijk een zaak van geven en nemen? Hoe kun je omgaan met de dagelijkse verschillen en hoe kun je hierin investeren? Wat zegt de Bijbel hierover? We hopen je in dit seminar handvatten te geven op een luchtige en soms ook humoristische wijze, hoe je met de verschillen in je huwelijk kunt omgaan en zo een goed huwelijk te hebben. Als je goed met elkaar omgaat in het huwelijk, ben je een plek waar (evt.) kinderen, je familie, je vrienden, de gemeente, je buren en jezelf een oase vinden. Een seminar waar je gewoon als toehoorder naar toe kunt gaan. Het is als een lopend buffet, je kunt eruit meenemen wat je aantrekt. Ga de uitdaging van dit seminar aan.
 • Laatste preek

  maa
  17
  Bert Niehof

Dit jaar organiseert de EGP een cursus op maat van Zegenend helpen. Iedereen is welkom. Opgave graag via: secretariaat@egputten,nl

Zegenend Helpen houdt in dat het goede dat God in het leven van de mensen doet of gedaan heeft, onder woorden wordt gebracht. Daarbij zegent de bidder, de persoon die gebed vraagt in de naam van Jezus; hij of zij spreekt hem of haar het goede van God toe. Zo kan de vrede van Jezus wezenlijk worden ervaren, waardoor aanwezige pijn, moeite en verdriet onder ogen gezien kan worden.

Bij Zegenend Helpen worden pijnlijke ervaringen niet bedolven onder positief bedoelde aanmoedigingen. Het omgaan met het verleden wordt echter binnen de bescherming gebracht van de vrede van God. Daardoor kan de hulpvrager innerlijke rust hervinden en op basis daarvan keuzes maken voor zijn of haar leven.

We vinden het belangrijk dat iedereen die meer wil leren (maar vooral ook ervaren) over gezonde relaties, rouw en verdriet, genezing en vergeving en kijken met de ogen van God toegang krijgt tot dit onderwijs. Zegenend Helpen is niet alleen bedoeld voor professionele hulpverleners en pastoraal werkers. God heeft dit gegeven aan allen die op Jezus Christus vertrouwen.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit:

10/4:     avond 1            -           Introductie Zegenend helpen

24/4:     avond 2            -           Zegenen in lijden en ziekte

8/5:      avond 3            -           Kijken met de ogen van God

22/5:     avond 4            -           Gezonde relaties

 

Locatie: Arendshof in Putten, Arendstraat 2.

Geplaatst op 17-02-2019